DiscoverРадість щодня (Solid Joys)
Радість щодня (Solid Joys)
Claim Ownership

Радість щодня (Solid Joys)

Author: Джон Пайпер

Subscribed: 1Played: 3
Share

Description

«Радість щодня» – щоденне читання від Джона Пайпера. Читати та слухати.
Короткі роздуми дарують насолоду Богом та щоденний привід для реальної радості. А також, завдяки феноменальному знанню автором текстів Біблії – новий рівень розуміння цілісності, краси та глибини Святого Письма.
183 Episodes
Reverse
 Не бійся, мале стадо, бо уподобав ваш Отець дати вам Царство. (Луки 12:32) Ісус не буде сидіти склавши руки і дозволяти нам зневіритися без бою. Він бере до рук зброю Слова і промовляє його з силою для всіх, хто бореться за віру. Його мета – перемогти страх, що Бог насправді не хоче бути благим до… Сообщение Боже уподобання чинити вам добро появились сначала на служіння Книги365.
Справедливим у Бога є відплатити утисками тим, хто вас пригноблює. А вам, які зазнаєте утисків, – відпочинок з нами, коли з’явиться з неба Господь Ісус з ангелами Своєї сили, в полум’яному вогні, що дає відплату тим, хто Бога не знає і не слухається Євангелії Господа нашого Ісуса. (2 Солунян 1:6-8) Настане час, коли Божому терпінню… Сообщение Небесне полегшення в прийдешньому гніві появились сначала на служіння Книги365.
Ми знаємо, що ми перейшли від смерті до життя, бо любимо братів. (1 Івана 3:14) Отже, любов є свідченням того, що ми народилися знов – що ми християни, що ми врятовані. Іноді Біблія робить наші святість і любов до людей умовою нашого остаточного спасіння. Іншими словами, якщо ми не практикуємо святість і любов до ближнього,… Сообщение Могутнє коріння практичної любові появились сначала на служіння Книги365.
Вдивляючися пильно в Ісуса, засновника й завершителя віри, Який, замість радості, що перед Ним була, витерпів хрест. (Євреїв 12:2) Те, що робить віра, іноді буває невимовно важким. У своїй книзі "Чудо на річці Квай" Ернест Гордон розповідає правдиву історію про групу британських військовополонених, які працювали на будівництві залізниці в Бірмі під час Другої світової війни.… Сообщение Коли слухняність завдає болю появились сначала на служіння Книги365.
Яка велика, Господи, твоя доброта, що її Ти... чиниш тим, що до Тебе прибігають (Псалом 31:20) Досвід майбутньої благодаті часто залежить від того, чи прибігатимемо ми за притулком до Бога, чи засумніваємося в Його турботі і побіжимо шукати притулку в інших місцях. Для тих, хто прибігають до Бога, обітниці майбутньої благодаті численні й багаті. Господь… Сообщение Притулок для безпорадних появились сначала на служіння Книги365.
Мойсей промовив до народу: Не бійтеся, адже Бог прийшов, аби вас випробувати, та щоб Його страх був перед вами і ви не грішили. (Вихід 20:20) Є страх рабський, який відштовхує нас від Бога, а є страх благодатний, який навпаки притягує до Бога. Мойсей застерігав від першого і закликав до другого в тому ж самому вірші… Сообщение Страх, що притягує появились сначала на служіння Книги365.
Ті ж, хто прагне до збагачення, потрапляють у спокуси, у тенета, в численні нерозумні та шкідливі пожадання, які приводять людей до знищення і загибелі. (1 Тимофія 6:9) Грошолюбство може знищити душу в пеклі назавжди. Причина, чому я впевнений, що це знищення – не якесь тимчасове фінансове фіаско, а остаточна загибель в пеклі, полягає в тому,… Сообщение Смертельна пастка на ім’я грошолюбство появились сначала на служіння Книги365.
Я навчився бути задоволеним тим, що є. Вмію жити і в нестатках, умію жити і в достатку. Звик до всього і в усьому: і насичуватися, і голодувати, мати достаток і терпіти нестаток. Усе можу в Тому, Хто мене зміцнює. (Филип’ян 4:11-13) Боже щоденне забезпечення майбутньої благодаті дозволяє Павлові бути насиченим або голодним, процвітати або страждати,… Сообщение Бути задоволеним за будь-яких обставин появились сначала на служіння Книги365.
Він не мав сумніву й недовіри щодо Божої обітниці, але зміцнився вірою і віддав славу Богові. (Римлян 4:20) О, як я прагну, щоб Бог був прославлений у нашому прагненні до святості та любові! Але Бог не прославляється, якщо наше прагнення не підкріплене вірою в Його обітниці. І Бог, Який найповніше явив Ceбе в Ісусі Христі,… Сообщение Віра вшановує Того, на Кого покладається появились сначала на служіння Книги365.
Майте мир з усіма і святість, без яких ніхто не побачить Господа. (Євреїв 12:14) Існує практична святість, без якої ми не побачимо Господа. Багато хто поводиться так, ніби це неправда. Деякі християни живуть настільки нечестивим життям, що почують моторошні слова Ісуса: "Я ніколи не знав вас! Відійдіть від Мене ви, які чините беззаконня!" (Матвія 7:23).… Сообщение Як треба боротися за святість появились сначала на служіння Книги365.
Сказав їм Ісус: Я – хліб життя! Хто приходить до Мене, – не буде голодувати, і хто вірить у Мене, – ніколи не буде спраглим. (Івана 6:35) Тут ми повинні бачити, що суть віри полягає в тому, щоб задовольнятися всім тим, чим Бог є для нас у Христі. Таке визначення віри підкреслює дві речі. По-перше,… Сообщение Вдоволення, що перемагає гріх появились сначала на служіння Книги365.
Та благодаттю Божою я є тим, ким є. Його благодать, що в мені, не була марною, бо я трудився більше за них усіх; втім, не я, а Божа благодать, що була зі мною. (1 Коринтян 15:10) Благодать – це не просто поблажливість, коли ми згрішили. Благодать – це Божий дар спроможності та сили не грішити.… Сообщение Благодать – це прощення і сила! появились сначала на служіння Книги365.
Саул сказав Самуїлові: Я згрішив, оскільки порушив Господній наказ, як і твої слова; але я боявся народу, тому й виконав їхнє бажання. (1 Самуїла 15:24) Чому Саул послухався народу, а не Бога? Тому що він боявся народу, а не Бога. Він боявся людських наслідків послуху більше, ніж Божих наслідків непослуху. Невдоволення людей він боявся більше… Сообщение Провина страху перед людьми появились сначала на служіння Книги365.
Брати, бажання мого серця і молитва до Бога – за Ізраїль на спасіння. (Римлян 10:1) Павло благає, щоби Бог навернув Ізраїль. Він молиться за його спасіння! Він молиться не про те, що матиме неефективний вплив, а про щось насправді дієве. Саме так маємо молитися і ми. Ми повинні брати Божі обітниці Нового Завіту і благати… Сообщение Як молитися за невіруючих появились сначала на служіння Книги365.
Ось на кого Я зверну увагу: на лагідного і скрушеного духом, – на того, хто тремтить перед Моїм Словом. (Ісаї 66:2) Перша ознака праведного серця – це те, що воно тремтить перед Словом Господнім. В Ісаї 66 йдеться про тих, хто поклоняється так, як до вподоби Богові, і проблему інших, хто поклоняється не так. Вірш… Сообщение Яка молитва до вподоби Богові? появились сначала на служіння Книги365.
Тому ми і стараємося, – чи перебуваючи в тілі, чи покидаючи його, – бути любими Йому. (2 Коринтян 5:9) Що, якби ви довідалися (як це зробили фарисеї), що присвятили все своє життя спробам догодити Богові, але весь цей час робили речі, які в Божих очах були мерзотою (Луки 16:14-15)? Хтось може поставити це під сумнів… Сообщение Служіть Богові своєю спрагою появились сначала на служіння Книги365.
Як наречений тішиться нареченою, так твій Бог радітиме тобою. (Ісаї 62:5) Коли Бог робить благо Своєму народові, це зовсім не нагадує суддю, який неохоче виявляє доброту до злочинця, продовжуючи вважати його нікчемним. Це радше схоже на те, як наречений виявляє любов і ніжність до своєї нареченої. Іноді ми жартома говоримо про шлюб: "Медовий місяць закінчився".… Сообщение Нескінченний медовий місяць появились сначала на служіння Книги365.
Господь буде знову радіти твоїм добробутом. (Второзаконня 30:9) Благословляючи нас, Бог ніколи не виявляє скупості. Певна нетерплячість присутня в Божих благодіяннях. Він не чекає, поки ми прийдемо до Нього. Він Сам шукає нас, бо для Нього робити нам добро – це задоволення. Бог не очікує на наше звернення – Він супроводжує нас повсякчас, щоб явити… Сообщение Як сильно Бог хоче вас благословити появились сначала на служіння Книги365.
Той, Хто Свого Сина не пощадив, а видав Його за нас усіх, то хіба разом з Ним не подарує нам і всього? (Римлян 8:32) Мій друг, який раніше був пастором в Іллінойсі, кілька років тому проповідував групі ув’язнених у тюрмі штату під час Страсного тижня. У певний момент проповіді він зупинився і запитав присутніх, чи… Сообщение Хто вбив Ісуса? появились сначала на служіння Книги365.
Кажу кожному з вас через дану мені благодать: не думати про себе більше, ніж належить думати, а думати скромно, згідно з мірою віри, якою Бог кожного наділив. (Римлян 12:3) У контексті цього вірша Павло стурбований тим, що люди думають про себе "більше, ніж належить думати". Його рецепт проти цієї гордості – нагадати, що не тільки… Сообщение Допоможи моєму невірству появились сначала на служіння Книги365.
loading
Comments