Радість щодня (Solid Joys)

«Радість щодня» – щоденне читання від Джона Пайпера. Читати та слухати. Короткі роздуми дарують насолоду Богом та щоденний привід для реальної радості. А також, завдяки феноменальному знанню автором текстів Біблії – новий рівень розуміння цілісності, краси та глибини Святого Письма.

Коли ми будемо задоволені?

Я виявив їм Твоє Ім’я, і виявлятиму, щоб любов, якою Ти полюбив Мене, була в них, і Я – в них. (Івана 17:26) Уявіть собі можливість насолоджуватися тим, що є найприємнішим, з безмежною енергією та постійно зростаючою пристрастю, і так цілу вічність. Зараз ми не маємо такого досвіду. Три речі стоять на шляху до нашого… Сообщение Коли ми будемо задоволені? появились сначала на служіння Книги365.

07-03
--:--

Добра Новина: Бог задоволений.

...за Євангелією слави блаженного Бога... (1 Тимофія 1:11) Прекрасний вислів з Першого послання до Тимофія похований під поверхнею звиклих біблійних термінів. Але після того, як ви її відкопаєте, ця фраза звучить так: "Добра звістка про славу щасливого Бога". Слово "блаженний" означає не "благословенний", а радше  "задоволений" чи "щасливий". Велика частина Божої слави – це Його… Сообщение Добра Новина: Бог задоволений. появились сначала на служіння Книги365.

07-02
--:--

Як добре ви знаєте Бога?

Воістину, наш Бог величний, хоч для нас незбагненний, і число Його літ недослідиме! (Йова 36:26) Неможливо знати Бога занадто добре. Він є найважливішою Особою з усіх, що існують на світі. І це тому, що Він створив усіх інших, і будь-якою своєю важливістю вони завдячують Йому. Будь-яка сила, розум, вміння чи краса, яку мають інші істоти,… Сообщение Як добре ви знаєте Бога? появились сначала на служіння Книги365.

07-01
--:--

Боже уподобання чинити вам добро

 Не бійся, мале стадо, бо уподобав ваш Отець дати вам Царство. (Луки 12:32) Ісус не буде сидіти склавши руки і дозволяти нам зневіритися без бою. Він бере до рук зброю Слова і промовляє його з силою для всіх, хто бореться за віру. Його мета – перемогти страх, що Бог насправді не хоче бути благим до… Сообщение Боже уподобання чинити вам добро появились сначала на служіння Книги365.

06-30
--:--

Небесне полегшення в прийдешньому гніві

Справедливим у Бога є відплатити утисками тим, хто вас пригноблює. А вам, які зазнаєте утисків, – відпочинок з нами, коли з’явиться з неба Господь Ісус з ангелами Своєї сили, в полум’яному вогні, що дає відплату тим, хто Бога не знає і не слухається Євангелії Господа нашого Ісуса. (2 Солунян 1:6-8) Настане час, коли Божому терпінню… Сообщение Небесне полегшення в прийдешньому гніві появились сначала на служіння Книги365.

06-29
--:--

Могутнє коріння практичної любові

Ми знаємо, що ми перейшли від смерті до життя, бо любимо братів. (1 Івана 3:14) Отже, любов є свідченням того, що ми народилися знов – що ми християни, що ми врятовані. Іноді Біблія робить наші святість і любов до людей умовою нашого остаточного спасіння. Іншими словами, якщо ми не практикуємо святість і любов до ближнього,… Сообщение Могутнє коріння практичної любові появились сначала на служіння Книги365.

06-28
--:--

Коли слухняність завдає болю

Вдивляючися пильно в Ісуса, засновника й завершителя віри, Який, замість радості, що перед Ним була, витерпів хрест. (Євреїв 12:2) Те, що робить віра, іноді буває невимовно важким. У своїй книзі "Чудо на річці Квай" Ернест Гордон розповідає правдиву історію про групу британських військовополонених, які працювали на будівництві залізниці в Бірмі під час Другої світової війни.… Сообщение Коли слухняність завдає болю появились сначала на служіння Книги365.

06-27
--:--

Притулок для безпорадних

Яка велика, Господи, твоя доброта, що її Ти... чиниш тим, що до Тебе прибігають (Псалом 31:20) Досвід майбутньої благодаті часто залежить від того, чи прибігатимемо ми за притулком до Бога, чи засумніваємося в Його турботі і побіжимо шукати притулку в інших місцях. Для тих, хто прибігають до Бога, обітниці майбутньої благодаті численні й багаті. Господь… Сообщение Притулок для безпорадних появились сначала на служіння Книги365.

06-26
--:--

Страх, що притягує

Мойсей промовив до народу: Не бійтеся, адже Бог прийшов, аби вас випробувати, та щоб Його страх був перед вами і ви не грішили. (Вихід 20:20) Є страх рабський, який відштовхує нас від Бога, а є страх благодатний, який навпаки притягує до Бога. Мойсей застерігав від першого і закликав до другого в тому ж самому вірші… Сообщение Страх, що притягує появились сначала на служіння Книги365.

06-25
--:--

Смертельна пастка на ім’я грошолюбство

Ті ж, хто прагне до збагачення, потрапляють у спокуси, у тенета, в численні нерозумні та шкідливі пожадання, які приводять людей до знищення і загибелі. (1 Тимофія 6:9) Грошолюбство може знищити душу в пеклі назавжди. Причина, чому я впевнений, що це знищення – не якесь тимчасове фінансове фіаско, а остаточна загибель в пеклі, полягає в тому,… Сообщение Смертельна пастка на ім’я грошолюбство появились сначала на служіння Книги365.

06-24
--:--

Бути задоволеним за будь-яких обставин

Я навчився бути задоволеним тим, що є. Вмію жити і в нестатках, умію жити і в достатку. Звик до всього і в усьому: і насичуватися, і голодувати, мати достаток і терпіти нестаток. Усе можу в Тому, Хто мене зміцнює. (Филип’ян 4:11-13) Боже щоденне забезпечення майбутньої благодаті дозволяє Павлові бути насиченим або голодним, процвітати або страждати,… Сообщение Бути задоволеним за будь-яких обставин появились сначала на служіння Книги365.

06-23
--:--

Віра вшановує Того, на Кого покладається

Він не мав сумніву й недовіри щодо Божої обітниці, але зміцнився вірою і віддав славу Богові. (Римлян 4:20) О, як я прагну, щоб Бог був прославлений у нашому прагненні до святості та любові! Але Бог не прославляється, якщо наше прагнення не підкріплене вірою в Його обітниці. І Бог, Який найповніше явив Ceбе в Ісусі Христі,… Сообщение Віра вшановує Того, на Кого покладається появились сначала на служіння Книги365.

06-22
--:--

Як треба боротися за святість

Майте мир з усіма і святість, без яких ніхто не побачить Господа. (Євреїв 12:14) Існує практична святість, без якої ми не побачимо Господа. Багато хто поводиться так, ніби це неправда. Деякі християни живуть настільки нечестивим життям, що почують моторошні слова Ісуса: "Я ніколи не знав вас! Відійдіть від Мене ви, які чините беззаконня!" (Матвія 7:23).… Сообщение Як треба боротися за святість появились сначала на служіння Книги365.

06-21
--:--

Вдоволення, що перемагає гріх

Сказав їм Ісус: Я – хліб життя! Хто приходить до Мене, – не буде голодувати, і хто вірить у Мене, – ніколи не буде спраглим. (Івана 6:35) Тут ми повинні бачити, що суть віри полягає в тому, щоб задовольнятися всім тим, чим Бог є для нас у Христі. Таке визначення віри підкреслює дві речі. По-перше,… Сообщение Вдоволення, що перемагає гріх появились сначала на служіння Книги365.

06-20
--:--

Благодать – це прощення і сила!

Та благодаттю Божою я є тим, ким є. Його благодать, що в мені, не була марною, бо я трудився більше за них усіх; втім, не я, а Божа благодать, що була зі мною. (1 Коринтян 15:10) Благодать – це не просто поблажливість, коли ми згрішили. Благодать – це Божий дар спроможності та сили не грішити.… Сообщение Благодать – це прощення і сила! появились сначала на служіння Книги365.

06-19
--:--

Провина страху перед людьми

Саул сказав Самуїлові: Я згрішив, оскільки порушив Господній наказ, як і твої слова; але я боявся народу, тому й виконав їхнє бажання. (1 Самуїла 15:24) Чому Саул послухався народу, а не Бога? Тому що він боявся народу, а не Бога. Він боявся людських наслідків послуху більше, ніж Божих наслідків непослуху. Невдоволення людей він боявся більше… Сообщение Провина страху перед людьми появились сначала на служіння Книги365.

06-18
--:--

Як молитися за невіруючих

Брати, бажання мого серця і молитва до Бога – за Ізраїль на спасіння. (Римлян 10:1) Павло благає, щоби Бог навернув Ізраїль. Він молиться за його спасіння! Він молиться не про те, що матиме неефективний вплив, а про щось насправді дієве. Саме так маємо молитися і ми. Ми повинні брати Божі обітниці Нового Завіту і благати… Сообщение Як молитися за невіруючих появились сначала на служіння Книги365.

06-17
--:--

Яка молитва до вподоби Богові?

Ось на кого Я зверну увагу: на лагідного і скрушеного духом, – на того, хто тремтить перед Моїм Словом. (Ісаї 66:2) Перша ознака праведного серця – це те, що воно тремтить перед Словом Господнім. В Ісаї 66 йдеться про тих, хто поклоняється так, як до вподоби Богові, і проблему інших, хто поклоняється не так. Вірш… Сообщение Яка молитва до вподоби Богові? появились сначала на служіння Книги365.

06-16
--:--

Служіть Богові своєю спрагою

Тому ми і стараємося, – чи перебуваючи в тілі, чи покидаючи його, – бути любими Йому. (2 Коринтян 5:9) Що, якби ви довідалися (як це зробили фарисеї), що присвятили все своє життя спробам догодити Богові, але весь цей час робили речі, які в Божих очах були мерзотою (Луки 16:14-15)? Хтось може поставити це під сумнів… Сообщение Служіть Богові своєю спрагою появились сначала на служіння Книги365.

06-15
--:--

Нескінченний медовий місяць

Як наречений тішиться нареченою, так твій Бог радітиме тобою. (Ісаї 62:5) Коли Бог робить благо Своєму народові, це зовсім не нагадує суддю, який неохоче виявляє доброту до злочинця, продовжуючи вважати його нікчемним. Це радше схоже на те, як наречений виявляє любов і ніжність до своєї нареченої. Іноді ми жартома говоримо про шлюб: "Медовий місяць закінчився".… Сообщение Нескінченний медовий місяць появились сначала на служіння Книги365.

06-14
--:--

Recommend Channels