DiscoverДуховні роздуми
Духовні роздуми
Claim Ownership

Духовні роздуми

Author: о.віталій

Subscribed: 1Played: 9
Share

Description

духовні роздуми на цікаві теми життя
54 Episodes
Reverse
Тепер це особливий час загоєння ран Лк. 7, 11-16 Неділя 20-та по Зісланні Святого Духа.  23  жовтня м.Савона 2022
Бути незалежними, бути вільними, щоб не відійти від Христа сумними, як юнак
Бути незалежними, бути вільними,  щоб не відійти від Христа  сумними, як юнак Неділя 12-та по Зісланні Святого Духа. Євангелія від Матея 19, 16-26.
преображення
Духовна боротьба є причиною війни, якщо не протистояти, тоді зло як зупинити? автор о.Віталій ~ 9 Липня, 2022
Чи можливо стати святим у час війни? Святі дивляться на світ очима Бога   Неділя 3-тя по Зісланні Святого Духа. Мт.6, 22-33. субота, 25 червня м.К`яварі 2022
СИНОД

СИНОД

2022-02-2120:20

приготування  Синодальні зустрічі
https://www.rozdum.org.ua/?p=6493 Коли у нас запитаються: Що для тебе є церква? Як ти розумієш це слово? Ми можемо шукати відповіді у Катехизмі та в інших розумних книжках, можемо пошукати відповіді в інтернеті. Тоді ми зустрінемось із різними Богословськими технічними термінами, які не будуть такі легкі до сприймання, а інколи від них може бути просто холод нерозуміння: а що цим хочуть сказати? У кожному випадку, це не буде наша відповідь. Бо наша відповідь знаходиться, найперше, в нас у серці і її в ньому потрібно віднайти. Чи вона буде правильна чи неправильна, точна чи наближена до точності, а,може, навіть і неправильна, але вона буде нашою. Бо саме в нашому серці є все те, що ми пережили в минулому і все те, що відчуваємо зараз. Чому так важливо знати нашу особисту відповідь?  Читати далі »
Я тебе слухаю, але я тебе не чую. 35 неділя про Слухання. Про Сліпого з Єрихону 23 01 2022 Генуя
Я тебе слухаю, але я тебе не чую. 35 неділя про Слухання. 
Про слухання  Я тебе слухаю, але чи я тебе чую?  Зцілення сліпого біля Єрихону    Євангеліє від Луки 18, 35-43.  Неділя 35-та по Зісланні Святого Духа.  субота, 22 січня м.К`яварі 2022
Шлях історії спасіння буде продовжений тобою?  Дорогі браття і сестри у Христі, слухаючи ось цей родовід, слідкуючи думкою за цими іменами у цих 3 частинах по 14 імен, за яким є конкретне життя тих, які даючи життя, стали учасникам родоводу Спасителя, ми можемо звернути увагу на різні цікаві знаки. Першим, що вражає це проголошення Ісуса Месією і сином Авраама і Сином Давида.  https://youtu.be/bmV1qlpDU58
Настає час, коли ми  дивлячись один одному в очі,  підписуючи листівку,  беручи в руки смартфон  чи стукаючи по клавіатурі компютора,  задумуємось, що сказати, що висловити, що написати у привітанні із Різдвом?
Апостол: Євр. 323 зач.; 10, 1-18.  До Євреїв послання святого апостола Павла читáння.  1. Браття, закон, маючи лише тінь майбутніх благ, а не самий образ речей, ніколи не може тими самими жертвами, які приносяться щороку, повсякчас зробити досконалими тих, які приступають до Бога. 2. Їх перестали б приносити, коли б ті, що служать, очистившись раз назавжди, не мали більше ніякої свідомости гріхів. 3. Навпаки, ними нагадуються щороку гріхи, 4. бо неможливо, щоб кров волів та козлів усунула гріхи.  5. Тому, входячи у світ, він сказав:  Ти не хотів ні жертв, ні приносу,  але приготував єси мені тіло.  6. Ти не вподобав собі  ні всепалення, ні жертви за гріхи.  7. Тоді я сказав: ось іду,  бо у сувої книги написано про мене,  щоб учинити твою волю, Боже.  8. Сказавши вище: ні жертв, ні приношень, ні всепалень, ні жертви за гріхи ти не хотів і не вподобав собі, дарма що вони приносяться за законом, 9. він додає: ось я іду чинити твою волю. Він касує, отже, перше, щоб установити друге. 10. Силою тієї волі ми освячені приносом тіла Ісуса Христа раз назавжди.  11. Кожен священик стоїть щодня, служачи й часто приносячи ті самі жертви, що ніколи не можуть змити гріхів. 12. Він же, принісши лиш одну жертву за гріхи, возсів назавжди по правиці Бога, 13. чекаючи далі, поки його вороги не будуть покладені як підніжок йому під ноги. 14. Бо він одним лиш приносом удосконалив назавжди тих, що освячуються.  15. Про це й Дух Святий теж свідчить, коли каже:  16. Ось той завіт, що я зроблю з ними  по тих днях, каже Господь:  я вкладу мої закони в серця їхні  і напишу їх на умах їхніх.  17. Ні їхніх гріхів, ні несправедливости  не згадуватиму більше.  18. А де прощення гріхів, там непотрібно вже приносу за гріхи.    Євангеліє: Мр. 36 зач.  Євангеліє від Марка 8, 30-34.  30. І він наказав їм гостро, щоб нікому не говорили про нього.  31. І почав навчати їх, що Синові чоловічому треба багато страждати, і старші, первосвященики та книжники відцураються його і його уб'ють, і він по трьох днях воскресне. 32. Він говорив про це відкрито. Тут Петро, взявши його набік, почав йому докоряти. 33. Він, обернувшись і глянувши на учнів, зганив Петра й сказав:– Геть від мене, сатано! Бо ти думаєш не про те, що Боже, а про те, що людське.  34. І, прикликавши народ разом із учнями, сказав їм:  – Коли хто хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій та йде слідом за мною.
Скоро святкування Різдва Христа   і це для нас пригадка,  що Ісус народився не заради себе,  а заради нас! Духовні роздуми на сайті: https://www.rozdum.org.ua/?p=6468 Євангеліє від Луки 14, 16-24. Неділя 29-та по Зісланні Святого Духа. Свв. Праотців. Неділя, 12 грудня 2021 м.Савона Генуя Кʼяварі
Християнин  це вдячна людина,  бо зустріч з Христом змінює життя і це не можливо забути, або приховати Євангеліє від Луки 17, 12-19. Неділя 28-ма по Зісланні Святого Духа. Неділя, 5 грудня    м.Савона 2021    https://www.rozdum.org.ua/?p=6458 Євангеліє від Луки 17, 12-19. 12. В той час, коли Ісус входив в одне село, вийшло йому назустріч  десять прокажених, що стояли здалека. 13. Вони зняли голос і казали:  Ісусе, наставнику, змилуйся над нами! 14. Побачивши їх, він промовив:  Ідіть, покажіться священикам. 15. І сталось, як вони йшли, очистилися. Один з них, побачивши,  що видужав, вернувся, славлячи великим голосом Бога.  16. І припавши лицем до ніг Ісуса, став йому дякувати. Він був самарянин.  17. Озвавсь Ісус і каже: 18.  Хіба не десять очистилось? Де ж дев'ять?  І не було між ними нікого, хто б, вернувшись, воздав хвалу Богові,  крім чужинця цього? 19. І сказав до нього:  Встань, іди: віра твоя спасла тебе.
Євангеліє від Луки 20, 9-18. 9. Сказав Господь притчу оцю: Один чоловік насадив був виноградник, найняв його виноградарям і відійшов на довший час. 10. Та своєчасно послав він до виноградарів слугу, щоб ті дали йому частку з плодів виноградних; а виноградарі, побивши його, відіслали ні з чим. 11. Знову послав він другого слугу, та вони й того, побивши й обезчестивши, відпустили з порожніми руками. 12. Послав ще й третього, та вони й цього, тажко ранивши, прогнали. 13. Сказав тоді власник виноградника: – Що мені робити ? Хіба послати мого улюбленого сина? Може, його пошанують. 14. Виноградарі ж, побачивши його, так почали міркувати між собою: це спадкоємець, убиймо його, і так спадщина буде наша. 15. І вивели його за виноградник і вбили. 16. Що, отже, зробить їм власник виноградника ? Прийде і вигубить тих виноградарів, і виноградник дасть іншим. Почувши це, вони сказали: – Нехай так не буде! 17. Ісус же глянув на них пильно й мовив: – Що, отже, значить це писання: Камінь, який відкинули будівничі, став наріжним каменем? 18. Кожний, хто впаде на той камінь, розіб'ється; на кого ж він впаде, роздавить його.
Євангеліє від Луки 20, 1-8. 1. В той час, як Ісус навчав народ у храмі і звіщав добру новину,  приступили первосвященики і книжники з старшинами 2. і сказали так до нього:  Скажи нам, якою владою ти це робиш, або хто тобі дав цю владу? 3. Він у відповідь сказав: 4.  Я теж спитаю вас одне. Скажіть мені: Іванове хрищення було з неба  чи від людей? 5. Вони так міркували між собою: як скажемо  з неба, він спитає:  чому ж ви йому не повірили? 6. А як скажемо: від людей, увесь народ нас  поб'є камінням, бо певний, що Іван  пророк. 7. І відповіли:  Не знаємо звідки. 8. Ісус сказав їм:  І я вам не скажу, якою владою чиню це.
Катехизація для дорослих Енцикліка Всі Браття
день святий – це день звільнення, день коли можемо випростатись і пізнати, як Бог нас любить Проповідь: https://youtu.be/-_M7tP2K__k https://youtu.be/H4nCd9mUveE https://youtu.be/1N7SaVLcGOA Духовні роздуми на сайті https://www.rozdum.org.ua/?p=6441 Кʼяварі Savona Genova 27 неділя, 27.11. 2021
loading
Comments 
Download from Google Play
Download from App Store