Claim Ownership

Author:

Subscribed: 0Played: 0
Share

Description

 Episodes
Reverse
Në këtë episod të “Ju Flet Trupi”, Adi dhe Foni diskutojnë mbi flirtin. A e dinit që flirti fillon në moshën 3-vjeçare? Ja çfarë na mësojnë ata…
Këshillat e Adit dhe Fonit na vijnë sërish në ndihmë. Kësaj here ata na mësojnë se si të kuptojmë dhe të përceptojmë atë çfarë zëri i dikujt na tregon. Zbuloni më shumë detaje interesante.
Këtë të premte, Adi dhe Foni na tregojnë disa informacione lifhur me meridianet e trupit të njeriut. E dinit se çfarë janë ato? Ja se çfarë na mësojnë ata.
Kjo e premte shënoi dhe fillimin e sezonit të ri të “Ju Flet Trupi”. Si episodi i parë i këtij sezoni, Adi dhe Foni na njohin me tipet e njerëzve me të cilët dashurohemi në jetën tonë dhe madje dhe martohemi. Cila kategori tipi jeni ju?
Rikthehemi sërish tek kultura japoneze, ku Adi dhe Foni sjellin një temë shumë interesante dhe të veçantë, ku mësojmë se tiparet apo karakteristikat në fytyrë tregojnë çfarë sëmundjesh mund të kemi apo karakterin tonë…
Adi dhe Foni edhe këtë javë na kanë njohur me një temë interesante. Ata na tregojnë se nga ka lindur konflikti “shekullor” mes nuseve dhe vjehrrave.
Adi dhe Foni me diskutimet e tyre mbi gjuhën e trupit, na mësojnë më shumë mbi temën e narcisizmit. Si të dallojmë një person narcist nga sjelljet e tyre?
Edhe këtë të shtunë, Adi dhe Foni na njohën me tema shumë interesante lidhur me gjuhën e trupit. Kësaj rradhe ata diskutuan mbi zilinë, sa janë të prirur njerëzit që ta krahasojnë veten me të tjerët!
Edhe këtë javë, dyshja e preferuar, Foni dhe Adi, kanë hapur një diskutim shumë interesant. Çfarë duan gratë, sipas tyre? Shpjegimet më interesante jua tregojnë ata në emisionin “Ju Flet Trupi”.
Foni dhe Adi trajtojnë tradhëtinë në çift. Gjithashtu, ata shpjegojnë arsyet pse shtohet tradhëtia pasi familjes i shtohet një pjesëtar.
Foni dhe Adi na zbulojnë detaje se si të sillemi gjatë kohës kur shoqërohemi dhe kur jemi në një lidhje me një person. Cilat janë shenjat e trupit që na tregojnë se jemi të dashuruar dhe si duhet të sillemi kur jemi në një lidhje.
E keni menduar ndonjëherë se pse ose sa veprime bëjmë tërësisht pavetëdije dhe si ndikon kjo në marrëdhënie me njërëzit përreth?! Foni dhe Adi na zbulojnë gjithçka rreth këtyre veprimeve.
Javën e kaluar Foni dhe Adi na treguan se cilat janë ato shenja që na bëjnë të kuptojmë se një mashkull tërhiqet apo pëlqen një femër, dhe këtë herë na zbulojnë të kundërtën. Nga ky episod na besoni do mësoni më shumë nga se çe keni menduar.
Burrat janë programuar të tërhiqen nga gratë me aftësi të shëndetshme për riprodhim dhe të disponueshme për seks. Përsa i përket formës së trupit si burrat ashtu dhe gratë, dëshirojnë dikë që ka trup sportiv. Për burrat këto janë një tregues për aftësi të larta shëndeti të gruas për riprodhim të suksesshëm me fëmijët e tyre. Rezultatet na drejtojnë se burrat tërhiqen më tepër nga gratë me fytyrë fëminore –sy të mëdhenj, hundë të vogël, buzë dhe faqe të mbushura – sepse këto karakteristika provokojnë ndjenja të kujdesit prindëror te shumica e burrave.
Kur dikush takon një person të seksit të kundërt, pëson disa ndryshime trupore: paraqitet me muskuj më të gjatë që të ballafaqohet në takime erotike, “qeskat” e fytyrës dhe të syve ulen, gjoksi fryhet, stomaku futet brenda automatikisht, barku që rrinte i lirshëm zhduket, trupi drejtohet dhe njeriu duket më i ri në pamje.
Gjeste të tilla gjatë bisedimeve paraqiten më shpesh nga fundi, kur kërkohet nga personi që të vendosë. Heqja e syzeve dhe pastrimi i xhamave është ende një metodë, që përdoret për të fituar kohë. Kur shikoni një gjest të tillë, dhe ku kërkohet menjëherë që të merrni një vendim, heshtja është taktika më e mirë.
Pirja e duhanit shërben si tregues i një shqetësimi të brendshëm ose përplasjeje. Ajo shpesh ka të bëjë më pak me varësinë ndaj nikotinës dhe më shumë me nevojën për ta vërtetuar. Për shembull, shumica ndjejnë një tension të brendshëm kur presin në paradhomën e një dentisti. Ndërsa një duhanpirës mbulon ankthin e tij duke dalë jashtë për të pirë një cigare, ndërsa joduhanpirësit përdorin të tjera procedura si, drejtimin e rrobave të rrudhosura, përtypjen e çamçakëzit, kafshimin e thonjve, goditje nevrike me gishta, rregullimin e butonave të këmishës, kruajtjen e kokës, luajtjen me një send si dhe gjeste të tjera, që zbulojnë se ai ka nevojë për konfirmim Studimet kanë treguar një lidhje të pastër ndërmjet pirjes së gjirit nga foshnja dhe mundësive që ka një i rritur për t’u bërë duhanpirës. Është zbuluar se, bebet që pijnë vetëm gji, përbëjnë shumicën e kandidatëve të rritur joduhanpirës, ndërkohë që sa më shumë të ketë pirë një bebe me biberon, aq më shumë mundësi ka që të bëhet duhanpirës kur të rritet.
Temat interesante nuk mund të mungojnë në programin ‘Ju Flet Trupi’, ku edhe këtë javë vijojnë të flasim për shpjegimin e rrudhave në fytyrë, por këtë herë jo vetëm ato në ballë, por në çdo pjesë dhe formë të fytyrës. Kuptimi i tyre është tepër befasues…
Në puntatën e kësaj jave, në emisionin “Ju Flet Trupi” vijon të flitet rreth kulturës japoneze e traditave të tyre. Këtë herë tema vërtitej rreth fytyrës dhe rrudhave, karakteristikat dhe domethëniet e tyre.
Si çdo herë, Adi dhe Foni vijnë me tema shumë interesante. Tema e ditës ishte rreth kulturës japoneze, se si ata mund të diagnostikojnë sëmundjet, si dhe shpjegimin e ndarjes së fytyrave në dy grupe, Jin e Jang.
Comments 
Download from Google Play
Download from App Store