DiscoverРадість щодня (Solid Joys)
Радість щодня (Solid Joys)
Claim Ownership

Радість щодня (Solid Joys)

Author: Джон Пайпер

Subscribed: 1Played: 3
Share

Description

«Радість щодня» – щоденне читання від Джона Пайпера. Читати та слухати.
Короткі роздуми дарують насолоду Богом та щоденний привід для реальної радості. А також, завдяки феноменальному знанню автором текстів Біблії – новий рівень розуміння цілісності, краси та глибини Святого Письма.
279 Episodes
Reverse
Не мстіть за себе, любі, але дайте місце гніву Божому, як написано: В Моїй владі є помста, і Я віддам, – каже Господь. (Римлян 12:19) Усіх вас колись кривдили. Більшість з вас, напевно, були серйозно ображені кимось, хто так ніколи не вибачився і не зробив нічого достатнього, щоб це виправити. І однією з перешкод, що… Сообщение Справедливість восторжествує появились сначала на служіння Книги365.
Я виявив їм Твоє Ім’я, і виявлятиму, щоб любов, якою Ти полюбив Мене, була в них, і Я – в них. (Івана 17:26) Ось про що Ісус молився в ніч перед смертю. Уявіть собі можливість вічно насолоджуватися тим, що вам найбільше подобається, і робити це з нестримною енергією і пристрастю. Зараз ми не маємо такого… Сообщение Безмежна радість появились сначала на служіння Книги365.
Господь! Господь Бог співчутливий і милосердний, не скорий на гнів, багатомилостивий і правдивий. (Вихід 34:6) Бог багатомилостивий, сповнений любові та правдивий, тобто вірний. Мені спадають на думку два образи: Серце Бога подібне до невичерпного джерела води на вершині гори, з якого витікає любов і вірність. Століття за століттям це джерело продовжує бити. Або Боже серце… Сообщение Абсолютна, суверенна і всемогутня Любов появились сначала на служіння Книги365.
Господь руйнує плани людей, зупиняє задуми народів. А задуми Господа залишаться повіки; наміри Його серця – на вічні віки. (Псалом 33:10-11) "Наш Бог на небесах! Він чинить усе, що забажає" (Псалом 115:3). Цей текст натякає, що Бог має право і владу робити все, що Йому до вподоби. Саме це й означає суверенність Бога. Замисліться над… Сообщение Бог не похмурий появились сначала на служіння Книги365.
 Веселися в Господі й Він задовольнить бажання твого серця. (Псалом 37:4) Прагнення до задоволення навіть не є питанням вибору; воно чітко заповідане у Псалмах: "Веселися в Господі й Він задовольнить бажання твого серця" (Псалом 37:4). Псалмоспівці намагалися робити саме це: "Як олень прагне до джерела води, так душа моя прагне до Тебе, Боже. Моя душа… Сообщение Об’єкт найповнішого задоволення появились сначала на служіння Книги365.
Зрештою, брати мої, радійте в Господі! (Филип’ян 3:1) Ніхто ніколи не вчив мене, що Бог прославляється нашою втіхою в Ньому – що саме радість у Бозі робить нашу хвалу справжнім вшануванням Бога, а не лицемірством. Але Джонатан Едвардс сказав це так ясно і сильно: Бог являє Свою славу власним створінням зокрема двома способами: (1) відкриваючись...… Сообщение Найбільш визвольне відкриття появились сначала на служіння Книги365.
Понад усе візьміть щит віри, яким зможете погасити всі вогненні стріли лукавого; візьміть шолом спасіння і духовний меч, яким є Боже Слово. (Ефесян 6:16-17) Коли я переживаю про свою старість, то борюся з невір’ям обітницею: "Я залишаюсь Тим Самим до вашого похилого віку, – й до сивини носитиму вас. Я створив і носитиму далі, буду… Сообщение Воюйте з невір’ям появились сначала на служіння Книги365.
Ти ж, коли молишся, ввійди до своєї кімнати і, замкнувши свої двері, помолися до свого Отця в тайні, – і твій Отець, Який бачить і таємне, віддасть тобі. (Матвія 6:6) Одне з поширених заперечень проти християнського гедонізму полягає в тому, що він ставить інтереси людини вище слави Божої – інакше кажучи, ставить моє щастя вище… Сообщение Наше благо – Його слава появились сначала на служіння Книги365.
Я відчуватиму вільний простір, бо шукав і віднайшов Твої Заповіді. (Псалом 119:45) Важливим елементом радості є свобода. Ніхто з нас не відчуватиме себе щасливим, доки не звільниться від того, що ненавидить, і не стане спроможним вільно чинити те, що любить. А де ж нам знайти справжню свободу? Псалом 119:45 говорить: "Я відчуватиму вільний простір, бо… Сообщение Сила вищої обітниці появились сначала на служіння Книги365.
Яка неосяжна велич Його сили в нас, котрі віримо в дію могутності Його сили. (Ефесян 1:19) Всемогутність Бога означає вічний, непорушний притулок у нетлінній славі Божій, незалежно від того, що відбувається на цій землі. І ця впевненість є джерелом і силою радикального послуху Божому заклику. Чи є щось більш звільняюче, більш захопливе чи більш зміцнююче,… Сообщение Живіть з упевненістю в Божій всеосяжній силі появились сначала на служіння Книги365.
Візьміть до вашого серця всі слова, якими я сьогодні застерігаю вас, аби ви заповіли їх своїм нащадкам, щоб вони пильно виконували всі слова цього Закону. Адже це не повинно бути для вас порожнім словом, бо воно є вашим життям! Завдяки цьому слову ви довго житимете на землі, до якої переправляєтеся через Йордан, аби заволодіти нею.… Сообщение Життя тримається на Божому Слові появились сначала на служіння Книги365.
Уважно дивлячись на Ісуса, Засновника та Вдосконалювача віри, Який заради належної Йому радості перетерпів муки хреста, незважаючи на ганьбу, і сів праворуч від Божого престолу. (Євреїв 12:2) Чи не суперечить приклад Ісуса принципу християнського гедонізму? А саме, що любов – це шлях радості, і що людина повинна обирати його саме з цієї причини, щоби не… Сообщение Ісус у пошуках радості появились сначала на служіння Книги365.
Я помилую того, до кого милостивий, і виявлю милосердя тому, до кого буду милосердний. (Вихід 33:19) Мойсей відчайдушно потребував надії на те, що Бог дійсно може змилуватися над твердолобим народом, щойно вчинившим ідолопоклонство і зневажившим Бога, Який вивів його з Єгипту. Щоби дати Мойсею надію і впевненість, якої той потребував, Бог сказав: "Я помилую того,… Сообщение Надія для найгірших грішників появились сначала на служіння Книги365.
Тож згадуйте минулі дні, коли ви, просвітившись, витерпіли великий подвиг страждань: або будучи виставленими на посміховисько та знущання, або ж як спільники тих, які опинилися в такому становищі. Адже ви терпіли разом із в’язнями, з радістю приймали розграбування вашого майна, знаючи, що маєте для себе краще і вічне майно на небі. Тому не залишайте вашої… Сообщение Майно й рідня нехай підуть появились сначала на служіння Книги365.
Нічим не журіться, але в усьому молитвою та благаннями з подякою висловлюйте ваші прохання Богові. (Филип’ян 4:6) Одна з речей, за яку ми відчуваємо вдячність, коли відкриваємо свої прохання Богові, – це Його обітниці. Це боєприпаси в гарматі, які знищують невіру, що породжує занепокоєння. Ось як цим воюю я. Коли приходять переживання, що моє служіння… Сообщение Зброя проти тривоги появились сначала на служіння Книги365.
Не збирайте собі скарбів на землі, де міль та іржа нищать, і де злодії підкопують і крадуть, а збирайте собі скарби на небі, де ані міль, ані іржа не нищать, і де злодії не підкопують і не крадуть. (Матвія 6:19-20) Послання, яке потрібно вигукувати з дахів високих фінансових будівель, таке: "Світські люди, ви й близько… Сообщение І близько не гедоністи появились сначала на служіння Книги365.
І відповів Бог Мойсеєві: Я є Той, Хто Є. (Вихід 3:14) Один з наслідків цього величного імені "Я Є ТОЙ, ХТО Є" полягає в тому, що цей нескінченний, абсолютний, самовизначальний Бог наблизився до нас в Ісусі Христі. В Івана 8:56-58 Ісус відповідає на критику юдейських лідерів. Він каже: "Авраам, ваш батько, радий був би побачити… Сообщение Наш невимовний привілей появились сначала на служіння Книги365.
Хто хоче життя любити й бачити добрі дні... нехай ухиляється від зла і чинить добро. (1 Петра 3:10-11) Що таке справжня свобода? Чи ви справді вільні? Ось чотири речі, які повинні справдитися, якщо ми хочемо бути повністю вільними. Якщо у вас немає бажання щось робити, ви не є повністю вільними. Так, ви можете зібрати силу… Сообщение Єдина справжня свобода появились сначала на служіння Книги365.
Адже як блискавка, блиснувши, світить від краю до краю неба, – так буде і Людський Син Свого дня. (Луки 17:24) Я летів вночі з Чикаго в Міннеаполіс, майже один в літаку. Пілот оголосив, що над озером Мічиган до самого штату Вісконсін насувається гроза. Літак оминав її на захід, щоби уникнути турбулентності. Поки я сидів і… Сообщение Поклоніння під час грози появились сначала на служіння Книги365.
Одного прошу я в Господа, й одного прагну, аби протягом усього мого життя я міг перебувати у Господньому Домі, – оглядати Господню красу і віддаватись роздумам у Його Храмі. (Псалом 27:4) Бог не залишається байдужим до прагнень впокореної душі. Він приходить і знімає тягар гріха, наповнює наше серце радістю та вдячністю. "Ти обернув мій плач… Сообщение Найбільший бенкет душі появились сначала на служіння Книги365.
loading