اپیزود هفتم | چشم نخوری
Description
👁 چشم نخوری یا...از چشم زخم که حرف میزنیم از چه حرف میزنیم؟👁
بزنم به تخته!... چشم خوردی... بیا برات اسفند دود کنم...
آیا واقعاً یک نگاه میتواند زندگی کسی را زیر و رو کند؟ 🤔
در این اپیزود از بنفش، سفری به گذشته داریم تا ببینیم این باورها از کجا آمدهاند، چرا هنوز زندهاند و چرا آدمها به روشهایی مثل آویزان کردن نظرقربانی، دود کردن اسپند و شکستن تخممرغ پناه میبرند؟
🧿 آیا چشم زخم واقعاً یک نیروی مرموز است یا صرفاً یک توهم جمعی است؟
خودت بشنو و تصمیم بگیر! 🎧
در اپیزود هفتم از پادکست بنفش، بهار کاتوزی، فرهاد ارکانی و حامد وحدتینسب به ابعاد مختلف چشم زخم پرداختهاند.
▫️میکس و مسترینگ: مسعود طیبی
▫️تهیهکننده: گوشهی پادکست
🟣لوکس حامی اپیزود هفتم پادکست بنفش
🟣پیندو حامی اپیزود هفتم پادکست بنفش
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
درود بر تیم خوب شما و کار درجه یکی که انجام میدید. جناب دکتر وحدتی نسب از اینکه در ایونتهای فلسفهی علم شریف میزبان شما بودیم بسیار مفتخرم
اسپند رد شده و هیچ خاصیتی نداره میکروب و سرما خوردگی فلان ندارد و بسیار سمی هست. بسیار زیبا بود خانم صدا واقعا گیرا وفیلانه
این مهره آبی رنگ اسمش لُپُک هست که بختیاری ها هم با یک سری دیگه مهره جلو موهای نوزاد میبستن البته به قنداق هم میزدن
فارغ از محتوای جذاب و دانش و تسلط هر سه بزرگوار در مباحث، لحن بیان فصیح و استفاده از دایره لغات بسیط مجریان عزیز شنیدن پادکست رو دلنشین و دوست داشتنی تر کرده.
لطفاً درمورد انرژی های مثبت و منفی هم گفتگو داشته باشید یا حتی فرکانس ها که جزوو شبهات علمی است
پادکست عالی!! فقط یه خواهش: لطفا هر چیزی که لازمه رو بگید، اینجا بحث «نعل» حذف شد… از اپیزودهای قبلی هم یکی دو بحث ناتموم موند به امید اختصاص به یه اپیزود مجزا… میدونم بحث تایم هست ولی تا جایی که میشه تا موضوع داغه بگید! مرررسی ❤️
گفتید کلمه ای پیدا نکردید که معنی سور داشته باشه، ختنه سوران به ذهنم رسید، میتونه به زخم ارتباط داشته باشه، اگه زحمتی نیست بررسی کنید
پس در مورد چشم زخم در مذهب چی؟ خیلیها بهش اعتقاد دارند چون فلان امام بهش اشاره کرده. صرفا هم نه به دلیل اینکه فرد مذهبیه، چون به هر حال ما در جامعه ای بزرگ شدیم ک از قدیم اینها نقل شده
از بهترین اپیزود و پادکست هایی هست که تا به حال شنیدم و چقدر خوب میشه که در مورد موارد دیگه که باور ماست و نمیدونم ریشه ش از کجاست و آیا واقعا درسته و یا نه فقط صرف اینکه همه میگن هست پس شاید باشه بیشتر صحبت کنید و پادکست بسازید مثلا در مورد شانس و اقبال و یا سرنوشت و یا نفرین شدن و … خیلی زیاد هستند ممنون کلی 🌹🪻🙋🏻♀️❤️
اقای ارکانی عزیز بنظرم به اسپند گفتین اسفند!
عالی بود ممنونم.امیدوارم چشم نخورین🧿🧿🧿
من پادکست رو خیلی دوست دارم صدای کسی که تبلیغ می کنه خیلی دوست نداشتی و سبکه به پادکست شما نمی خوره
این پادکست عالی بود ولی یک موضع خیلی مهم بنظرم جا افتاده بود چشم زخم در دین اسلام که حتی ایه هم نازل شده براش که همان وان یکاد میباشد که سر در خانه میذارن یا می خوانند جای صحبت زیاد داشت که شان نزول جالبی هم داره که کفار قریس شور چشم ترین افراد عرب جمع میکنن تا پیامبر چشم بزنن وقتی پیامبر در حال صحبت کردن بالای منبر هست که این اتفاق میافته وپیامبر حالش بد میشه وجبرائل نا زل می شه و یاد میده این آیه رو وحال اوخوب میشه. وقریش توبیخ میکنن اون شور چشمان رو وآنها میگن این فرد عادی نیست وادامه
دوتا نکته بگم برم چشمزخم و شوری چشم اغلب مخصوص اقلیم فلات ایران هست که دلیلش میتونه همون کمبود منابع و آب باشه که دکتر وحدتینسب اشاره کردن، منتها فقط یه جا توی قرآن اومده که اتفاقا ایرانیها خیلی ازش استفاده میکنن و اون هم آیهی و ان یکاد هست که مستقیما داره میگه لیزلقونک بابصارهم، یعنی بعضیها با چشمهاشون تو رو میزنن، من فکر میکنم اونم تاثیر فرهنگ ایرانیه نکتهی بعدی اینه که سور در ادبیات فارسی به معنی جشن هست نه سرخی و آتش، چهارشنبهسوری یعنی جشن چهارشنبه یا ختنهسوران مثلا
نمیدونم اطلاعاتی که از سمت پادکست شما دریافت میکنم تا چقدر دقیق هست ولی به هر حال نمیشه زحمات شما رو کتمان کرد و واقعا درهایی رو دارین به روی جهان پادکست فارسی باز میکنید که تا به حال کسی کلید روش ننداخته یا حداقل برای من جدید هست ممنون که هستید😊
تاتوره گیاهی با برگ پهن تیغدار و سمی که زیاده و گوسفند میشناسه نمیخوره .دون خوان ازش صحبت کرده. ریشه ش غده ست و ازش داروی درست میشد که گل ناتوانیهای جنسی را یکجا و به بهترین شکل ممکن درست میکرد و حب برای زن و شوهرا بود .شربتش برای بچه بازابود نشئه کننده اش برای دریا دریا دریا عشق ما دریا ... یه نفر بود خودش درست میکرد با چند گیاه دیکه ترکیب میکرد گاه شیره تریاک قاطی میکرد و برای خودش و اط افیان بود میتوانست هفت روز هفته و سی روز ماه رابطه داشته باشه و دو طرف میخوردن تا هلفت تحریک بشن و..
چرا توجیه میکنید چشم زخم واقعیته در همسایگی من یه زن خودشیفته هست و حسد و سحر ناشی از رفتارش در اکثر فالهای قهوه من میاد .فالگیر نیستم برای خودم و سرگرمیه.ابی در چشم زخم مشخصا فیروزه ای هست .منو آمینو اکسیداز جلوی آی باو یو در نشئه بازی رو میگیره. مردم رو بیسواد تلقی نکنید گرچه خیلی ..از مطالب شما لذت بردم و همه تونو باید بشنوم ولی شما را بیسواد نمیدونم پس..مچکرم
از حق نگذریم برای طنز هم که شده چشم تو کله پاچه خوب چیزیه هرکی دوست نداره چشم بخوره من به شخصه حاضرم جورش رو بکشم پاینده و شاد باشید بزرگان ارادتمند کامران
شما گفتید که انرژی و اینجور چیزها کلا وجود نداره و قراره درموردش بعد صحبت کنین.من یه سوال دارم ازتون پس اینکه ما بعضی آدمها رو میبینیم درهمون برخورد اول ازش حس خوب میگیریم و برعکس بدون هیچ شناختی از یکی بدمون میاد و بعد کاشف به عمل میاد اون فرد واقعا خورده شیشه داشته که حس بد داده به ما.حالا این اگر انرژی اون افراد نیست که به ما منتقل میشه چیه پس؟! و هزاران مثال دیگه مثل این...
عالی هستید ممنونم🌱