Discoverپادکست بنفش | Banafsh Podcastاپیزود هفتم | چشم نخوری
اپیزود هفتم | چشم نخوری

اپیزود هفتم | چشم نخوری

Update: 2025-03-02498
Share

Description

👁 چشم نخوری یا...از چشم زخم که حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم؟👁

بزنم به تخته!... چشم خوردی... بیا برات اسفند دود کنم...

آیا واقعاً یک نگاه می‌تواند زندگی کسی را زیر و رو کند؟ 🤔

در این اپیزود از بنفش، سفری به گذشته داریم تا ببینیم این باورها از کجا آمده‌اند، چرا هنوز زنده‌اند و چرا آدم‌ها به روش‌هایی مثل آویزان کردن نظرقربانی، دود کردن اسپند و شکستن تخم‌مرغ پناه می‌برند؟

🧿 آیا چشم زخم واقعاً یک نیروی مرموز است یا صرفاً یک توهم جمعی است؟

خودت بشنو و تصمیم بگیر! 🎧

در اپیزود هفتم از پادکست بنفش، بهار کاتوزی، فرهاد ارکانی و حامد وحدتی‌نسب به ابعاد مختلف چشم زخم پرداخته‌اند.

▫️میکس و مسترینگ: مسعود طیبی

▫️تهیه‌کننده: گوشه‌ی پادکست

🟣لوکس حامی اپیزود هفتم پادکست بنفش

🟣پیندو حامی اپیزود هفتم پادکست بنفش

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Comments (285)

Ahmad Bakhtiari

درود بر تیم خوب شما و کار درجه یکی که انجام میدید. جناب دکتر وحدتی نسب از اینکه در ایونت‌های فلسفه‌ی علم شریف میزبان شما بودیم بسیار مفتخرم

Apr 9th
Reply

امیرحسین بیات

اسپند رد شده و هیچ خاصیتی نداره میکروب و سرما خوردگی فلان ندارد و بسیار سمی هست. بسیار زیبا بود خانم صدا واقعا گیرا وفیلانه

Apr 8th
Reply

پریا سلیمانی

این مهره آبی رنگ اسمش لُپُک هست که بختیاری ها هم با یک سری دیگه مهره جلو موهای نوزاد میبستن البته به قنداق هم میزدن

Apr 7th
Reply

mr. mashmash

فارغ از محتوای جذاب و دانش و تسلط هر سه بزرگوار در مباحث، لحن بیان فصیح و استفاده از دایره لغات بسیط مجریان عزیز شنیدن پادکست رو دلنشین و دوست داشتنی تر کرده.

Apr 6th
Reply (1)

Sadra Madadi

لطفاً درمورد انرژی های مثبت و منفی هم گفتگو داشته باشید یا حتی فرکانس ها که جزوو شبهات علمی است

Apr 4th
Reply (2)

Farnaz Hosseini

پادکست عالی!! فقط یه خواهش: لطفا هر چیزی که لازمه رو بگید، اینجا بحث «نعل» حذف شد… از اپیزودهای قبلی هم یکی دو بحث ناتموم موند به امید اختصاص به یه اپیزود مجزا… میدونم بحث تایم هست ولی تا جایی که میشه تا موضوع داغه بگید! مرررسی ❤️

Apr 4th
Reply (1)

Behnam Rahimi

گفتید کلمه ای پیدا نکردید که معنی سور داشته باشه، ختنه سوران به ذهنم رسید، می‌تونه به زخم ارتباط داشته باشه، اگه زحمتی نیست بررسی کنید

Apr 3rd
Reply

kosar samiei

پس در مورد چشم زخم در مذهب چی؟ خیلیها بهش اعتقاد دارند چون فلان امام بهش اشاره کرده. صرفا هم نه به دلیل اینکه فرد مذهبیه، چون به هر حال ما در جامعه ای بزرگ شدیم ک از قدیم اینها نقل شده

Apr 3rd
Reply

Diba Esmaeilipour

از بهترین اپیزود و پادکست هایی هست که تا به حال شنیدم و چقدر خوب میشه که در مورد موارد دیگه که باور ماست و نمیدونم ریشه ش از کجاست و آیا واقعا درسته و یا نه فقط صرف اینکه همه میگن هست پس شاید باشه بیشتر صحبت کنید و پادکست بسازید مثلا در مورد شانس و اقبال و یا سرنوشت و یا نفرین شدن و … خیلی زیاد هستند ممنون کلی 🌹🪻🙋🏻‍♀️❤️

Apr 3rd
Reply (1)

Reza Karimi

اقای ارکانی عزیز بنظرم به اسپند گفتین اسفند!

Apr 1st
Reply (3)

Reza Karimi

عالی بود ممنونم.امیدوارم چشم نخورین🧿🧿🧿

Apr 1st
Reply

Neda Nariman

من پادکست رو خیلی دوست دارم صدای کسی که تبلیغ می کنه خیلی دوست نداشتی و سبکه به پادکست شما نمی خوره

Apr 1st
Reply

فرهاد سلیمان زاده

این پادکست عالی بود ولی یک موضع خیلی مهم بنظرم جا افتاده بود چشم زخم در دین اسلام که حتی ایه هم نازل شده براش که همان وان یکاد میباشد که سر در خانه میذارن یا می خوانند جای صحبت زیاد داشت که شان نزول جالبی هم داره که کفار قریس شور چشم ترین افراد عرب جمع میکنن تا پیامبر چشم بزنن وقتی پیامبر در حال صحبت کردن بالای منبر هست که این اتفاق میافته وپیامبر حالش بد میشه وجبرائل نا زل می شه و یاد میده این آیه رو وحال اوخوب میشه. وقریش توبیخ میکنن اون شور چشمان رو وآنها میگن این فرد عادی نیست وادامه

Apr 1st
Reply

Hossein Dastaviz

دوتا نکته بگم برم چشم‌زخم و شوری چشم اغلب مخصوص اقلیم فلات ایران هست که دلیلش می‌تونه همون کمبود منابع و آب باشه که دکتر وحدتی‌نسب اشاره کردن، منتها فقط یه جا توی قرآن اومده که اتفاقا ایرانیها خیلی ازش استفاده می‌کنن و اون هم آیه‌ی و ان یکاد هست که مستقیما داره میگه لیزلقونک بابصارهم، یعنی بعضی‌ها با چشمهاشون تو رو می‌زنن، من فکر میکنم اونم تاثیر فرهنگ ایرانیه نکته‌ی بعدی اینه که سور در ادبیات فارسی به معنی جشن هست نه سرخی و آتش، چهارشنبه‌سوری یعنی جشن چهارشنبه یا ختنه‌سوران مثلا

Mar 31st
Reply (1)

ItsChokova

نمیدونم اطلاعاتی که از سمت پادکست شما دریافت میکنم تا چقدر دقیق هست ولی به هر حال نمیشه زحمات شما رو کتمان کرد و واقعا درهایی رو دارین به روی جهان پادکست فارسی باز میکنید که تا به حال کسی کلید روش ننداخته یا حداقل برای من جدید هست ممنون که هستید😊

Mar 26th
Reply

ostoureh aarabi

تاتوره گیاهی با برگ پهن تیغدار و سمی که زیاده و گوسفند میشناسه نمیخوره .دون خوان ازش صحبت کرده. ریشه ش غده ست و ازش داروی درست میشد که گل ناتوانی‌های جنسی را یکجا و به بهترین شکل ممکن درست می‌کرد و حب برای زن و شوهرا بود .شربتش برای بچه بازابود نشئه کننده اش برای دریا دریا دریا عشق ما دریا ... یه نفر بود خودش درست میکرد با چند گیاه دیکه ترکیب می‌کرد گاه شیره تریاک قاطی می‌کرد و برای خودش و اط افیان بود می‌توانست هفت روز هفته و سی روز ماه رابطه داشته باشه و دو طرف میخوردن تا هلفت تحریک بشن و..

Mar 25th
Reply

ostoureh aarabi

چرا توجیه میکنید چشم زخم واقعیته در همسایگی من یه زن خودشیفته هست و حسد و سحر ناشی از رفتارش در اکثر فالهای قهوه من میاد .فالگیر نیستم برای خودم و سرگرمیه.ابی در چشم زخم مشخصا فیروزه ای هست .منو آمینو ا‌کسیداز جلوی آی باو یو در نشئه بازی رو میگیره. مردم رو بیسواد تلقی نکنید گرچه خیلی ..از مطالب شما لذت بردم و همه تونو باید بشنوم ولی شما را بیسواد نمیدونم پس..مچکرم

Mar 25th
Reply (1)

Kamran Mirzaie

از حق نگذریم برای طنز هم که شده چشم تو کله پاچه خوب چیزیه هرکی دوست نداره چشم بخوره من به شخصه حاضرم جورش رو بکشم پاینده و شاد باشید بزرگان ارادتمند کامران

Mar 23rd
Reply

Fahime Hasani

شما گفتید که انرژی و اینجور چیزها کلا وجود نداره و قراره درموردش بعد صحبت کنین.من یه سوال دارم ازتون پس اینکه ما بعضی آدمها رو میبینیم درهمون برخورد اول ازش حس خوب میگیریم و برعکس بدون هیچ شناختی از یکی بدمون میاد و بعد کاشف به عمل میاد اون فرد واقعا خورده شیشه داشته که حس بد داده به ما.حالا این اگر انرژی اون افراد نیست که به ما منتقل میشه چیه پس؟! و هزاران مثال دیگه مثل این...

Mar 23rd
Reply (1)

Reeeeyhaane

عالی هستید ممنونم🌱

Mar 21st
Reply
loading
00:00
00:00
1.0x

0.5x

0.8x

1.0x

1.25x

1.5x

2.0x

3.0x

Sleep Timer

Off

End of Episode

5 Minutes

10 Minutes

15 Minutes

30 Minutes

45 Minutes

60 Minutes

120 Minutes

اپیزود هفتم | چشم نخوری

اپیزود هفتم | چشم نخوری

We and our partners use cookies to personalize your experience, to show you ads based on your interests, and for measurement and analytics purposes. By using our website and our services, you agree to our use of cookies as described in our Cookie Policy.