DiscoverHartanah 101 Bersama Affendi
Hartanah 101 Bersama Affendi
Claim Ownership

Hartanah 101 Bersama Affendi

Author: Affendi

Subscribed: 6Played: 71
Share

Description

Sebuah podcast dari Malaysia yang fokus untuk menaikkan martabat minda newbie dalam topik Hartanah. Level Up Selalu, Level Up Setiap Minggu!!
29 Episodes
Reverse
Baru-baru ni Bank Negara Malaysia telah membuat kenyataan bahawa Moratorium telah diberikan kepada semua peminjam perumahan, kereta, dan personal loan. Jadi ada persoalan dimana boleh ke diberikan pengecualian buatpenyewa rumah pula? Mari dengarkan. Lawati website: http://affendi.com/hi
Siapa sangka pada tahun 2020 ni kita tersentak dengan kejutan satu virus yang dinamakan Covid-19. Atas sebab itu ramai menyedari bahawa bisnes mereka yang tak pernah muncul secara digital, akan suffer teruk. Dengarkan idea-idea ni, mungkin kena dengan korang. TQ * Point terakhir tu tersebut tahun 2019 =P Lawati website: http://affendi.com/hi 
Kemahiran ni memang tak diajar disekolah, padahal kemahiran ni paling penting untuk semua lapisan masyarakat. Di dalam podcast ni aku nak ajar 3 kemahiran yang sangat berguna.  Lawati : http://affendi.com/hi
Adakah realiti bekerja sebagai ejen hartanah di Malaysia sama seperti cerita realiti Million Dollar Listing New York.  Lawati: http://affendi.com/hi
Bukan mudah untuk anak muda beli rumah. Sekarang harga rumah tinggi, kalau mak ayah tak bantu dari segi kos permulaan, memang mustahil anak muda mampu membeli seawal baru habis belajar. Antara pelaburan lain yang anak muda aku kongsikan dalam podcast ni Dengarkan. Lawati: http://affendi.com/hi
Bedasarkan pengalaman aku, anak muda susah beli rumah sebab selalu comparekan diri dengan orang lain. Kadang-kadang tu nak sesuatu diluar kemampuan sebab tengok kawan die kat media sosial dah dapat apa yang die belum.  Langkah bandingkan diri tu dengan orang lain nampak gayanya salah. Kat sini ada tambahan lagi 3 benda yang mungkin korang selalu amalkan sampai tak terbeli rumah lagi sampai sekarang. Dengarkan affendi.com/hi
Langkah2 yang korang kena ambil sekiranya korang diberhentikan kerja
Selalunya korang mesti nak beli rumah yang menepati citarasa cara hidup macam dalam drama. Pastikan korang jangan terus hanyut dan dengarkan...  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut   
Kali ni saje je nak nak share cerita best yang jarang ejen hartnah kecoh -kecohkan  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut   
Pendapatan dari menyewakan rumah memang best, tapi langit tak selalunya cerah. Ada beberapa perkara yang perlu diambil kira yang dibincangkan dalam episode kali ni.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut   
Apabila rumah sewa dah tak wujud dan tinggal sejarah, agak-agak semua orang mampu ke beli rumah? Apa akan jadi pada dunia ni? Mari dengarkan. Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut  
Kadang-kadang nak mencari servis yang terbaik dan bagus tu bukan mudah, ia memerlukan kerjasama kedua belah pihak. Jadi saya sediakan langkah untuk mendapatkan servis ejen hartanah terbaik Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut  
Baru-baru ni aku dapat soalan dari follower, jadi aku buat podcast ni untuk terangkan panjang sikit apa perbezaannya. Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
Betul ke harga hartanah akan turun bila SST dilaksana? Sebelum anda buat kesimpulan, dengar dulu info yang saya akan kongsikan dalam episod kali ni. Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut
Akhir 2018 seperti biasa, spekulasi akan sentiasa datang mengenai apa akan jadi pada pasaran hartanah tahun depan. Haaa, dalam podcast istimewa ni, saya bawakan info yang boleh anda gunakan untuk 2019.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
Apa Itu Podcast? EP#14

Apa Itu Podcast? EP#14

2018-10-1405:46

Soalan ini selalu aku dapat dari rakan-rakan terdekat. Apebenda "Podcast"? Kalau benda ni baru untuk korang, pastikan korang dengar untuk faham apa tu.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
Kadang2 kite terlupa, bila kite nak tinggalkan rumah dalam tempoh masa lama kite kena pastikan beberapa perkara ni. Ia juga sebagai langkah keselamatan. Ikuti podcast ni.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
Cuaca panas sampai berpeluh-peluh, walaupun duduk dalam rumah. Takkan nak pasang aircond 24jam kan? . Skali-skala perlu juga angin semulajadi yang lalu dalam rumah. . Kat sini saya sediakan tips santai untuk sejukkan rumah korang secara semulajadi.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
Perkara nampak simple, tetapi tak semua orang suka binatang. Untuk jual hartanah korang dengan berjaya, korang kena urus perkara simple ni. Ada yang takut kena gigit, takut kena cakar, ada yang alergi bulu binatang dan lain-lain. Dengar dulu 4 strategi mudah untuk urus binatang peliharaan korang.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
Tak tahu berapa harga rumah yang mampu beli? Tak tau nak beli untuk apa? Tak tahu kat mana sesuai untuk beli? 3 Perkara ni selalu terjadi dan benarkan untuk saya terangkan 3 perkara penting ni sebelum korang buru hartanah idaman.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
loading
Comments 
Download from Google Play
Download from App Store